Surówka z kiszonej kapusty z ziemniakami
przyGOTOWANIE
Kapustę opłukać i pokroić ,marchewkę zetrzeć na tarce.Tak przygotowane składniki wrzucić do naczynia wsypać cukier,wlać olej i wymieszać dokładnie.
Ziemniaki obrać ze skórki i ugotować w naczyniu na parze aby nie stracić to co najcenniejsze czyli witaminy. Ziemniaki gotujemy bez soli
Na talerz nakładamy wcześniej przygotowaną surówkę schłodzoną w lodówce i ziemniaki posypane koperkiem.
Wartość odżywcza przepisu
Tytuł | Waga | Wartość energetyczna | Białko | Fenyloalanina |
---|---|---|---|---|
Kapusta kwaszona | 80 | 12.8 | 0.88 | 36.8 |
Marchew | 50 | 16.5 | 0.5 | 17.5 |
Cukier | 10 | 39.9 | 0 | 0 |
Olej rzepakowy | 5 | 45 | 0 | 0 |
Ziemniaki, średnio | 130 | 102.7 | 2.47 | 110.5 |
Koper ogrodowy | 2 | 0.66 | 0.056 | 2.52 |
Suma wartości odżywczych | 277 g | 217.56 kcal | 3.906 g | 167.32 mg |
Dodatkowe informacje
Galeria zdjęć przepisu
